Prudence

Åge Aleksandersen var en av medlemmen i Namsos-bandet Prudence – det mest populære rockebandet i Norge i første halvdel av 70-tallet. Prudence var også bandet som turnerte heftigst på den tida – vi snakker om endeløse turneer Norge rundt samt i Sverige og Danmark til de ga seg sent i 1975. 

Prudence bestod av Åge AleksandersenTerje TyslandJohan TangenKjell Ove RisethKaare SkevikPer Erik Wallum, og Kjell Ove Riseth / Jan Devik.

Bandet spilt en blanding av folk, rock og progressiv rock. De hadde en instrumentering med trekkspillmandolin og tverrfløyte (alle progrock-band hadde tverrfløyte på den tiden) i tillegg til vanlige rock instrumenter.

De tre første albumene hadde tekster på engelsk, men det siste hadde tekster på norsk.

«Sawmill», «Mild Grey Fog», «Freezing», «14 pages», «Tomorrow May Be Vanished», «What Man Has Made of Man», «Bells Ringing» og «Æ e trønder æ» er noen av bandets mest kjente sanger.

Bandet spilte sammen igjen på en konsert i 1980, og i 1996 spilte de nok en gang sammen under en sending av Tore på sporet. Den 23. april 2010 gjenforente Johan TangenÅge Aleksandersen og Kjell Ove Riseth som Prudence igjen for å hylle Per Erik Wallum i Samfunnshuset i Namsos. I tillegg til Prudence ble også Rollaug og Nabolaget gjenforent for å hylle Wallum.

Den 11. november 2011 spilte Prudence igjen sammen i forbindelse med åpningen av Rock City i Namsos.

For første gang siden 1996 var originalbesetningen til Prudence samlet på scenen igjen den 11.11.11 i anledning RockCity-åpningen. Avdøde Per Erik Wallum ble representert av sønnen Stian og datteren Kine (i midten).  FOTO: RUNE PETTER NESS

– Prudence var drømmen som gikk i oppfyllelse

– Vi kom fra Namsos, turnerte i Norge og Sverige og holdt på i et yrke som ikke var oppfunnet ennå, sier Åge Aleksandersen.

2018: Prudence lanserer live-lp: Åge Aleksandersen, Johan Tangen, Kjell Ove Riseth, Kaare Skevik jr. og Terje Tysland er alle overrasket over opptaket fra Sveriges radio i 1973, som nå har blitt til plate. – Jeg mener dette er Prudence på sitt aller beste og mest spinnville, sier Åge Aleksandersen.

 Foto: Adresseavisa

Les hele saken: